Synonymerna.se logotyp

Synonymer till generad

 

Synonymer till generad

Engelsk översättning av generad

  • self-conscious, embarrassed

Sökvolym på internet för generad

Sökvolymen för generad är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om generad

Vi har totalt fyra synonymer till generad, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för generad, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet generad

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet generad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till generad

Ord som innehåller eller liknar generad: att vara generös, datorgenererade artiklar, degenerera, degenererad, degenererade, elgenerator, gener, general, generalisera, generalisering, generalprevention, generande, generation, generation y, generator, generell

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av generad

generad synonym
andra ord för generad
generad betyder
exempel generad
generad förklaring
definition generad
generad i en mening
stavning generad
generad annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är generad synonymt med både utskämd och förlägen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)