Synonymerna.se logotyp

Synonymer till gammalmodig

 

Synonymer till gammalmodig

Engelsk översättning av gammalmodig

  • outdated, old-fashioned

Sökvolym på internet för gammalmodig

Sökvolymen för gammalmodig är ca. 210 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 210 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om gammalmodig

Vi har totalt nio synonymer till gammalmodig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för gammalmodig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad gammalmodig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till gammalmodig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för gammalmodig samt även hur man stavar till gammalmodig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av gammalmodig eller en mer djupgående förklaring av gammalmodig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till gammalmodig är att leta efter antonymer till gammalmodig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om gammalmodig

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för gammalmodig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gammalmodig synonymt med både omodern och gammaldags, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)