Synonymerna.se logotyp

Synonymer till gå på pumpen

 

Synonymer till gå på pumpen

idiomatiskt uttryck
drabbas av motgång, misslyckas

Mer information om gå på pumpen

Vi har totalt två synonymer till gå på pumpen, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för gå på pumpen inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad gå på pumpen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till gå på pumpen. Exempelvis kan man söka efter andra ord för gå på pumpen samt även hur man stavar till gå på pumpen. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av gå på pumpen eller en mer djupgående förklaring av gå på pumpen egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till gå på pumpen är att leta efter antonymer till gå på pumpen, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om gå på pumpen

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gå på pumpen synonymt med både drabbas av motgång och misslyckas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)