Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till känsliga

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till känsliga.


Vad betyder känsliga

Sett till sin synonym betyder känsliga ungefär lyhörda, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till känsliga. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet känsliga kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för känsliga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet känsliga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men utlämningsärenden rörande politiska brott, till vilket spionage räknas, är känsliga menar Klamberg.  
 2. Miljööverdomstolen kritiserar just brister i analyser av hur grundvatten och känsliga miljöer påverkas.  
 3. Enligt WHO är barn särskilt känsliga för luftföroreningar, som oftast är mer koncentrerade vid marknivå.  
 4. 795 miljoner liter olja läckte ut i havet och in i det känsliga deltat kring Mississippiflodens utflöde.  
 5. Eller som i den känsliga migrationspolitiken där hon kallas både mottagandekansler och avvisningskansler.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "känsliga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet känsliga förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till känsliga

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar känsliga.


Mer information om känsliga

Andra sätt att lära sig mer kring vad känsliga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av känsliga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om känsliga

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för känsliga i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lyhörda synonymt med känsliga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.