Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till framkomlig

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till framkomlig.


Vad betyder framkomlig

Sett till sina synonymer betyder framkomlig ungefär farbar, men är även synonymt med exempelvis "möjlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till framkomlig. Vår databas innehåller även två böjningar av framkomlig, tre exempelmeningar på hur ordet framkomlig kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av framkomlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet framkomlig.


Exempelmeningar för framkomlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet framkomlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vägen stängdes av i ett inledande skede, men skulle enligt Räddningstjänsten i Halland vara framkomlig igen strax efter 18.00.  
  2. Det kanske säger sig självt att ju längre man befinner sig från den traditionella gatulangningen, desto mer framstår nätet som en framkomlig väg.  
  3. Tomten köptes i februari 1806 av handelsman Sven Borgman, som senare samma år började uppföra ett tvåvånings stenhus med avskuret hörn, för att Korsgatan skulle bli mer framkomlig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av framkomlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet framkomlig.


Närmeord till framkomlig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar framkomlig.


Mer information om framkomlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad framkomlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av framkomlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om framkomlig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för framkomlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är framkomlig synonymt med både farbar och möjlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.