Synonymerna.se logotyp

Synonymer till absorbera

 

Synonymer till absorbera

Engelsk översättning av absorbera

  • occupy, absorb, fill

Exempelmeningar för absorbera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet absorbera kan användas.

  1. Jag försökte förgäves att absorbera hennes begynnande skakningar.
  2. Det var någonting som fick henne att vilja absorbera det man sa, istället för att direkt reagera på det.
  3. Det är inte ovanligt att de metoder som syftar till att minska matsmältningssystemets förmåga att absorbera näring ger diarré, om man skulle råka äta för mycket fett.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till absorbera

Ord som innehåller eller liknar absorbera: absorbens, absorbentia, absorberad, absorberar, absorbering

Sökvolym på internet för absorbera

Sökvolymen för absorbera är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om absorbera

Vi har totalt nio synonymer till absorbera, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för absorbera, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda absorbera i en mening.

Data om ordet absorbera

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet absorbera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är absorbera synonymt med både uppta och insuga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)