Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förstås

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till förstås.


Vad betyder förstås

Sett till sina synonymer betyder förstås ungefär självklart eller alltid, men är även synonymt med exempelvis "givetvis" och "ju". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förstås. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förstås kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för förstås

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förstås kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Drottning Elizabeths make prins Philip bär titeln hertig av Edinburgh, men bor förstås mest i London.  
 2. Traditionen är förstås olika från samhälle till samhälle, beroende på hur man har levat i samhällena.  
 3. Det är förstås helt galet, säger han.Se Kent Werne förklara konspirationsteorierna i klippet här ovan.  
 4. AIK har heller aldrig gjort mål på Malmö IP, men hoppas förstås på att få spräcka den målnollan i dag.  
 5. Människan använde sig förstås också av andra material, som till exempel trä, växtfibrer, skinn och ben.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förstås

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet förstås.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förstås" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förstås förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förstås

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar förstås. Här kommer de tio första.


Mer information om förstås

Andra sätt att lära sig mer kring vad förstås betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förstås är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förstås

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för förstås i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förstås synonymt med både självklart och alltid, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.