Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förstärks

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till förstärks.


Vad betyder förstärks

Sett till sin synonym betyder förstärks ungefär härdas, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förstärks. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förstärks kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för förstärks

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förstärks kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Högtrycksbältet förstärks och förflyttas söder ut om vintern, och försvagas och förflyttas mot norr under sommaren.  
 2. Detta kommer att bestå till dess brottsmisstanken förstärks eller läggs ned, säger kammaråklagaren Joel Teran till VLT.  
 3. Detta kommer att bestå till dess brottsmisstanken förstärks eller läggs ned, säger kammaråklagaren Joel Teran till VLT.  
 4. I Hökarängen förstärks detta genom att de olika områdena skiljs åt av sparad natur och parkstråk som skjuter in mellan områdena.  
 5. Jacob Zumas anhängare är missnöjda med hur fallet har hanterats, men oroligheterna förstärks av hög arbetslöshet och ekonomisk kris.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förstärks" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förstärks förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förstärks

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar förstärks.


Mer information om förstärks

Andra sätt att lära sig mer kring vad förstärks betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förstärks är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förstärks

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för förstärks i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är härdas synonymt med förstärks, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.