Synonymerna.se logotyp

Synonymer till förneka

 

Synonymer till förneka

Engelsk översättning av förneka

  • deny

Mer information om förneka

Vi har totalt fem synonymer till förneka, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för förneka, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet förneka

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet förneka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Närmeord till förneka

Ord som innehåller eller liknar förneka: be om ursäkt på ett förnedrande sätt, förnedra, förnedrande, förnedring, förnekande av normer, gudsförnekare, gudsförnekelse, oförneklig, trosförnekare

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av förneka

förneka synonym
andra ord för förneka
förneka betyder
exempel förneka
förneka förklaring
definition förneka
förneka i en mening
stavning förneka
förneka annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förneka synonymt med både dementera och tillbakavisa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)