Synonymerna.se logotyp

Synonymer till tera

 

Synonymer till tera

räkneprefix
T

Vad betyder tera?

En biljon är räkneordet för talet 1 000 000 000 000, eller i potensform \(10^{12}\). Vanligen brukar man använda prefixet tera (T) för att benämna tal med storleksordning en biljon, t.ex. 1 TB = 1 terabyte = 1 000 000 000 000 byte.

Texten uppdaterades senast 2016-08-15

Sökvolym på internet för tera

Sökvolymen för tera är ca. 8100 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 8100 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om tera

Vi har totalt tre synonymer till tera, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för tera inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet tera

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet tera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 4
  • Ordets poäng i WordFeud: 4

Närmeord till tera

Ord som innehåller eller liknar tera: abortera, aborterade, aborterat, acceptera, acceptera försämring, accepterad

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av tera

tera synonym
andra ord för tera
tera betyder
exempel tera
tera förklaring
definition tera
tera i en mening
stavning tera
tera annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tera synonymt med både biljon och biljonprefix, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)