Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förhöjd

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till förhöjd.


Vad betyder förhöjd

Sett till sina synonymer betyder förhöjd ungefär återstående eller extra, men är även synonymt med exempelvis "ny" och "ökad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förhöjd. Vår databas innehåller även två böjningar av förhöjd, fem exempelmeningar på hur ordet förhöjd kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av förhöjd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet förhöjd.


Exempelmeningar för förhöjd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förhöjd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Karsudden är ett av Sveriges största sjukhus för rättspsykiatrisk vård med förhöjd säkerhetsklassifiering.  
 2. Sedan dödsskjutningen av en polis i början av sommaren har polisen haft en förhöjd närvaro i Biskopsgården.  
 3. Likaså att individer med psykotiska störningar löper cirka 50 procents förhöjd risk för autoimmuna sjukdomar.  
 4. Enligt svenska Yle kommer det att finnas fler poliser än vanligt på gatorna, men det finns ingen förhöjd hotbild.  
 5. Många skiljer sig och risken för depression är kraftigt förhöjd, skriver Sveriges Radio som var först att berätta om studien.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förhöjd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet förhöjd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förhöjd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förhöjd förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förhöjd

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar förhöjd.


Mer information om förhöjd

Andra sätt att lära sig mer kring vad förhöjd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förhöjd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förhöjd

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för förhöjd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förhöjd synonymt med både återstående och extra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.