Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till föreläggande

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till föreläggande.


Vad betyder föreläggande

Sett till sina synonymer betyder föreläggande ungefär åläggande eller befallning, men är även synonymt med exempelvis "domstolsföreläggande" och "skyldighet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till föreläggande. Vår databas innehåller även sju böjningar av föreläggande, fem exempelmeningar på hur ordet föreläggande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av föreläggande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet föreläggande.


Exempelmeningar för föreläggande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet föreläggande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Tidigare skrev polisen ett föreläggande som eventuellt ledde till domstol och därefter mynnade ut till en bot.  
 2. Om inte klubben följer länsstyrelsens beslut kan myndigheten komma att besluta om föreläggande förenat med vite.  
 3. Det var trängsel bland gästerna som fortsatte efter påpekningar så då blev det ett föreläggande som kommer följas upp.  
 4. Tre krogar i Umeå har nu fått föreläggande efter upprepande brister och riskerar att få betala vite om de inte åtgärdar bristerna.  
 5. I de flesta fall har näringsidkaren då fått råd och förklaring om hur bristerna ska åtgärdats men i fyra fall har föreläggande utfärdats. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av föreläggande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet föreläggande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "föreläggande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet föreläggande förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till föreläggande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar föreläggande.


Mer information om föreläggande

Andra sätt att lära sig mer kring vad föreläggande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av föreläggande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om föreläggande

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för föreläggande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är föreläggande synonymt med både åläggande och befallning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.