Synonymerna.se logotyp

Synonymer till fägna

 

Synonymer till fägna

Mer information om fägna

Vi har totalt fyra synonymer till fägna, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för fägna inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad fägna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till fägna. Exempelvis kan man söka efter andra ord för fägna samt även hur man stavar till fägna. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av fägna eller en mer djupgående förklaring av fägna egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till fägna är att leta efter antonymer till fägna, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om fägna

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för fägna i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till fägna

Ord som innehåller eller liknar fägna: fägnas, ögonfägnad, undfägna, välfägnad


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fägna synonymt med både fröjda och glädja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)