Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till eror

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till eror fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder eror

Sett till sina synonymer betyder eror ungefär epoker eller tidevarv, men är även synonymt med exempelvis "åldrar" och "tideräkningar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till eror. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet eror kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för eror

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet eror kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Eonerna delas i sin tur in i allt kortare intervall: eror, perioder och epoker.
 2. Geologer brukar ofta säga att det finns fjorton olika eror, som vanligen omfattar hundratals miljoner år per era.
 3. Under sin 150-åriga historia kan man säga att marknadsföringen har genomgått olika eror.
 4. Mellan vilka eror menar du att skillnaden var störst? Vad tror du?
 5. Exakt vilka eror eller vilka karaktärer och platser spelet skulle handla om avslöjades dock inte.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av eror

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet eror.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "eror" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet eror förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till eror

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar eror.


Mer information om eror

Andra sätt att lära sig mer kring vad eror betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för eror samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av eror för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till eror, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om eror

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för eror i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 5
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är eror synonymt med både epoker och tidevarv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.