Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till emoji

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till emoji.


Vad betyder emoji

Det kan vara svårt att uttrycka känslor i vanlig, löpande text. Detta har varit ett "problem" ganska länge; ett språk kan uttryckas på så oändligt många sätt och det är inte alltid så lätt att veta om en person är ironisk, arg, ledsen eller skämtsam. Nuförtiden har dock den här problematiken minskat i och med införandet och användandet av så kallade emojis. En emoji är i sin grundform ett gult huvud, ett ansikte, som antingen ser glad, ledsen eller arg ut - alternativt uttrycker någon annan känsla. Utbudet av känslor kopplade till emojis är idag mycket stort och de flesta uttryck går att finna.

Emojis finns idag inkluderade i de allra flesta texteditorer, där man har ett särskilt fokus på mobiltelefoner och surfplattor. Detta kan man se tydligt när det är dags att skicka ett sms; det finns massor av olika emojis att välja bland och man kan sitta en bra stund (som nybörjare) innan man hittar det som bäst beskriver det som ska uttryckas. De gula "gubbarna" kompletteras också med andra symboler som exempelvis "tummen upp", olika djur, tårtor och paket, samt en mängd annat. Emojis har idag blivit så accepterade att man ofta ser dessa användas i affärsmejl, det vill säga inte enbart i kommunikationen mellan privatpersoner!

Här hittar du en förteckning över de flesta emojis som finns samt kan läsa mer om vad de egentligen betyder: betydelse emojis

Ordet emoji var en del av nyordslistan 2012 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder emoji ungefär emoticon eller piktogram, men är även synonymt med exempelvis "smiley". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till emoji. Vår databas innehåller även sju böjningar av emoji, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Böjningar av emoji

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet emoji.


Engelsk översättning av emoji

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet emoji.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "emoji" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet emoji förekommer det i genomsnitt ca. 40500 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om emoji

Andra sätt att lära sig mer kring vad emoji betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för emoji samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av emoji för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till emoji, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om emoji

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för emoji i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är emoji synonymt med både emoticon och piktogram, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.