Synonymerna.se logotyp

Synonymer till emoji

Synonymer till emoji

Vad betyder emoji?

Det kan vara svårt att uttrycka känslor i vanlig, löpande text. Detta har varit ett "problem" ganska länge; ett språk kan uttryckas på så oändligt många sätt och det är inte alltid så lätt att veta om en person är ironisk, arg, ledsen eller skämtsam. Nuförtiden har dock den här problematiken minskat i och med införandet och användandet av så kallade emojis. En emoji är i sin grundform ett gult huvud, ett ansikte, som antingen ser glad, ledsen eller arg ut - alternativt uttrycker någon annan känsla. Utbudet av känslor kopplade till emojis är idag mycket stort och de flesta uttryck går att finna.

Emojis finns idag inkluderade i de allra flesta texteditorer, där man har ett särskilt fokus på mobiltelefoner och surfplattor. Detta kan man se tydligt när det är dags att skicka ett sms; det finns massor av olika emojis att välja bland och man kan sitta en bra stund (som nybörjare) innan man hittar det som bäst beskriver det som ska uttryckas. De gula "gubbarna" kompletteras också med andra symboler som exempelvis "tummen upp", olika djur, tårtor och paket, samt en mängd annat. Emojis har idag blivit så accepterade att man ofta ser dessa användas i affärsmejl, det vill säga inte enbart i kommunikationen mellan privatpersoner!

Här hittar du en förteckning över de flesta emojis som finns samt kan läsa mer om vad de egentligen betyder: betydelse emojis

Texten uppdaterades senast 2019-06-05

Engelsk översättning av emoji

  • emoji

Sökvolym på internet för emoji

Sökvolymen för emoji är ca. 22200 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 22200 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om emoji

Vi har totalt tre synonymer till emoji, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för emoji, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet emoji

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet emoji i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är emoji synonymt med både emoticon och piktogram, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)