Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till egoism

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till egoism.


Vad betyder egoism

Sett till sina synonymer betyder egoism ungefär själviskhet eller självupptagenhet, men är även synonymt med exempelvis "egennytta" och "fåfänga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till egoism. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av egoism, fem exempelmeningar på hur ordet egoism kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av egoism

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet egoism.


Motsatsord till egoism

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till egoism.

altruism, osjälviskhet, oegennytta, människokärlek


Exempelmeningar för egoism

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet egoism kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han förde fram de idéer som Rand lagt fram om att människan bör drivas av egoism och inte av altruism.  
 2. Boken är delvis en uppgörelse med den egna generationens egoism och materialism, men också med socialdemokraternas förvandling.  
 3. ”Detta är ytterligare ett bevis för Trumpadministrationens fullständiga förakt för sanning och djupt rotade kortsiktighet och egoism.  
 4. Shelleys rädsla för att hävda sig själv avspeglas i Frankensteins öde, då han straffas för sin egoism genom att förlora sina kopplingar till hemmet.  
 5. Shelley fyller texten med sin egen form av politiserad romantik, en som ställer sig kritisk till den traditionella romantikens individualism och egoism.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av egoism

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet egoism.


Närmeord till egoism

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar egoism.


Mer information om egoism

Andra sätt att lära sig mer kring vad egoism betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av egoism är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om egoism

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för egoism i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är egoism synonymt med både själviskhet och självupptagenhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är altruism en antonym till egoism.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.