Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till egenintresse

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till egenintresse.


Vad betyder egenintresse

Sett till sin synonym betyder egenintresse ungefär egennytta, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till egenintresse. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, sju böjningar av egenintresse, två exempelmeningar på hur ordet egenintresse kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av egenintresse

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet egenintresse.


Motsatsord till egenintresse

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till egenintresse.

altruism, osjälviskhet, oegennytta, människokärlek


Exempelmeningar för egenintresse

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet egenintresse kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De fick internationellt stöd och bistånd, allt, men de kunde inte förbjuda odlingarna för att de hade ett egenintresse.  
  2. Smith visade att en människas egenintresse gynnar andra människor, och som en följd av detta föder han framstegstanken, det är möjligt att ha en kontinuerlig tillväxt, att ständigt göra hela samhället rikare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "egenintresse" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet egenintresse förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om egenintresse

Andra sätt att lära sig mer kring vad egenintresse betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av egenintresse är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om egenintresse

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för egenintresse i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är egennytta synonymt med egenintresse, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är altruism en antonym till egenintresse.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.