Synonymerna.se logotyp

Synonymer till retardation

 

Synonymer till retardation

Antonymer (motsatsord) till retardation

Engelsk översättning av retardation

  • deceleration

Närmeord till retardation

Ord som innehåller eller liknar retardation: mental retardation

Mer information om retardation

Vi har totalt två synonymer till retardation, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för retardation, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet retardation

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet retardation i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är retardation synonymt med både deceleration och hastighetsminskning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är acceleration en antonym till retardation.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)