Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dubbeltydig

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till dubbeltydig.


Vad betyder dubbeltydig

Sett till sina synonymer betyder dubbeltydig ungefär dubbelbottnad, men är även synonymt med exempelvis "tvetydig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dubbeltydig. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av dubbeltydig samt en exempelmeningar på hur ordet dubbeltydig kan användas i en mening.


Böjningar av dubbeltydig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dubbeltydig.


Motsatsord till dubbeltydig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till dubbeltydig.

entydig, otvetydig


Exempelmeningar för dubbeltydig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dubbeltydig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Elden i titeln blir dubbeltydig, en fysisk eld som tar Ormandos liv, men samtidigt en symbolisk eld som lyser upp honom.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till dubbeltydig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar dubbeltydig.


Mer information om dubbeltydig

Andra sätt att lära sig mer kring vad dubbeltydig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dubbeltydig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dubbeltydig

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för dubbeltydig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 27
  • Ordets poäng i Betapet: 31
  • Ordets poäng i WordFeud: 26

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dubbeltydig synonymt med både dubbelbottnad och tvetydig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är entydig en antonym till dubbeltydig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.