Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till droppen som fick bägaren att rinna över

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till droppen som fick bägaren att rinna över.


Vad betyder droppen som fick bägaren att rinna över

Sett till sin synonym betyder droppen som fick bägaren att rinna över ungefär när något gör att tålamodet slutiltigt tryter, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till droppen som fick bägaren att rinna över. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet droppen som fick bägaren att rinna över kan användas i en mening.


Exempelmeningar för droppen som fick bägaren att rinna över

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet droppen som fick bägaren att rinna över kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. För många var tisdagens katastrofala explosion i Beiruts hamn droppen som fick bägaren att rinna över.  
  2. Som så många andra känner Jumanah Zabaneh att explosionerna var droppen som fick bägaren att rinna över.  
  3. Många vill se ett slut på drogförsäljningen och Klaus Naver menar att mordet för många var droppen som fick bägaren att rinna över.  
  4. Ett regeringsbeslut om att avskaffa livsmedelssubventioner, som ledde till kraftigt höjda matpriser, ses som droppen som fick bägaren att rinna över.  
  5. Den här pensionsreformen var droppen som fick bägaren att rinna över, säger Eva Zetterberg, tidigare riksdagsledamot (V) och tidigare ambassadör i Nicaragua.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om droppen som fick bägaren att rinna över

Andra sätt att lära sig mer kring vad droppen som fick bägaren att rinna över betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av droppen som fick bägaren att rinna över är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om droppen som fick bägaren att rinna över

  • Antal bokstäver: 33
  • Antal vokaler: 12
  • Antal konsonanter: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är när något gör att tålamodet slutiltigt tryter synonymt med droppen som fick bägaren att rinna över, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.