Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dröm

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till dröm.


Vad betyder dröm

Sett till sina synonymer betyder dröm ungefär utopi eller fantasi, men är även synonymt med exempelvis "illusion" och "dagdröm". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dröm. Vår databas innehåller även sju böjningar av dröm, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av dröm

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dröm.


Engelsk översättning av dröm

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet dröm.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dröm" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dröm förekommer det i genomsnitt ca. 1400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till dröm

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar dröm. Här kommer de tio första.


Mer information om dröm

Andra sätt att lära sig mer kring vad dröm betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för dröm samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av dröm för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till dröm, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om dröm

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för dröm i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dröm synonymt med både utopi och fantasi, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.