Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dragkamp

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till dragkamp.


Vad betyder dragkamp

Sett till sin synonym betyder dragkamp ungefär kraftmätning, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dragkamp. Vår databas innehåller även sju böjningar av dragkamp, fyra exempelmeningar på hur ordet dragkamp kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av dragkamp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dragkamp.


Exempelmeningar för dragkamp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dragkamp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Frågan om vem som ska bygga upp landet igen har blivit en dragkamp mellan presidenten Bashar al-Assad och hans motståndare.  
  2. För medan mycket av uppmärksamheten varit som fastnaglad vid EU:s och Rysslands dragkamp om Östeuropa så gör Kina djupa fotavtryck på Balkan.  
  3. Men synen på ett lands främsta ansvar i en pandemi går isär, som i det pågående vaccingrälet mellan EU och Storbritannien en dragkamp om vaccin som inte räcker till alla.  
  4. Färdskrivaren, den så kallade ”svarta lådan”, som hittades i samband med flygkraschen i Indonesien visar vad som kan beskrivas som en dragkamp mellan piloten och systemet som får flygplanets nos att peka nedåt. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dragkamp

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dragkamp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dragkamp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dragkamp förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till dragkamp

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar dragkamp.


Mer information om dragkamp

Andra sätt att lära sig mer kring vad dragkamp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dragkamp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dragkamp

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för dragkamp i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kraftmätning synonymt med dragkamp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.