Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till det förstås

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till det förstås.


Vad betyder det förstås

Sett till sin synonym betyder det förstås ungefär det är klart, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till det förstås. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet det förstås kan användas i en mening.


Exempelmeningar för det förstås

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet det förstås kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Under kalla kriget hände det förstås att säkerhetsunderrättelsetjänster avrättade medborgare i andra länder.  
  2. Men ju jämnare det blir, desto knepigare är det förstås att utse en vinnare innan rösträkningen är helt klar.  
  3. Om man får reda på att man är en del av en ideologi som hotar nationen berör det förstås hårt, säger Daniel Tilles.  
  4. Ur smittosynpunkt var det förstås också en fördel att det låg enskilt samtidigt som Hällnäs är en gammal järnvägsknut.  
  5. I år handlar det förstås om alla bubblande handelskonflikter i allmänhet, och handelskriget mellan Kina och USA i synnerhet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om det förstås

Andra sätt att lära sig mer kring vad det förstås betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av det förstås är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om det förstås

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är det är klart synonymt med det förstås, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.