Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till den största delen

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till den största delen.


Vad betyder den största delen

Sett till sin synonym betyder den största delen ungefär lejonparten, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till den största delen. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet den största delen kan användas i en mening.


Exempelmeningar för den största delen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet den största delen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Kollapsen förstörde också den största delen av bandets ljusshow, såväl som många av deras instrument.  
  2. Men den största delen av trafiken överförs via kommersiella nätverk på vissa militära installationer.  
  3. Plantageägarna kontrollerade även exporten och arbetsförhållandena för den största delen av befolkningen.  
  4. Kraftiga jetströmmar flyttade den största delen av askan med en hastighet omkring 100 km/h åt ostnordost.  
  5. I provinsen ligger den största delen av Irans oljefyndigheter och majoriteten av landets naturgasreserver.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om den största delen

Andra sätt att lära sig mer kring vad den största delen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av den största delen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om den största delen

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lejonparten synonymt med den största delen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.