Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till cykel

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till cykel fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder cykel

Sett till sina synonymer betyder cykel ungefär hoj eller tvåhjuling, men är även synonymt med exempelvis "velociped" och "båge". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till cykel. Vår databas innehåller även sju böjningar av cykel, fem exempelmeningar på hur ordet cykel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av cykel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet cykel.


Exempelmeningar för cykel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet cykel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Inga förväntningar på svenska medaljer, men räkna med cykel i världsklass och en och annan kullersten.  
 2. När Henrik Erngren Othén var på väg till kontoret med cykel i morse fick han vända pga av vattenmassorna.  
 3. Adam Woodworth, som har med sin cykel på tåget, har förståelse för varför cyklister ibland behöver avvisas.  
 4. Många hyr en cykel eller en jeep och letar reda på öns gömda badvikar, eller besöker de många kyrkoruinerna.  
 5. Klart är dock att det troligen var på en cykel av typen fat bike och att det var i riktning mot Braskens bro.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av cykel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet cykel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "cykel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet cykel förekommer det i genomsnitt ca. 49500 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till cykel

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar cykel.


Mer information om cykel

Andra sätt att lära sig mer kring vad cykel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av cykel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om cykel

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för cykel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är cykel synonymt med både hoj och tvåhjuling, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.