Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till cringe

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till cringe.


Vad betyder cringe

Ordet cringe är i grund och botten ett engelskt ord som har börjat bli flitigt använt i vardagligt tal i Sverige, och syftar i princip till att reagera med obehag för någonting pinsamt.

Ordet cringe var en del av nyordslistan 2017 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder cringe ungefär pinsam, men är även synonymt med exempelvis "skämmig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till cringe. Vår databas innehåller även sju exempelmeningar på hur ordet cringe kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Exempelmeningar för cringe

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet cringe kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Det är ju så cringe när morsan kommer fram till en på stan.
 2. Vad är det egentligen med ICA och alla deras cringe-videos?
 3. Just nu skulle jag kunna göra vad som helst för att undvika en cringe stämning igen vid fikat.
 4. Hej Bullen! Min dotter brukar säga att jag är fett cringe, är det någonting bra eller dåligt?
 5. Deras bidrag på Mello var ju bara så sjukt cringe, varför gör man så!?
 6. Vill helst inte säga mer om vad som hände, men det var cringe..
 7. Det kanske är lite cringe men jag känner ändå att jag behöver påpeka det här.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av cringe

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet cringe.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "cringe" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet cringe förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till cringe

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar cringe.


Mer information om cringe

Andra sätt att lära sig mer kring vad cringe betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för cringe samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av cringe för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till cringe, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om cringe

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för cringe i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är cringe synonymt med både pinsam och skämmig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.