Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till byggnader

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till byggnader.


Vad betyder byggnader

Sett till sina synonymer betyder byggnader ungefär anläggningar eller bostäder, men är även synonymt med exempelvis "bostadsförhållanden" och "hus". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till byggnader. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet byggnader kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för byggnader

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet byggnader kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En brandfarlig gas läckte ut i en av ABB:s byggnader på Finnslätten i Västerås på onsdagsförmiddagen.  
 2. I slutet av ett uppdrag är det ofta stora hål i väggar och små byggnader faller ihop helt och hållet.  
 3. Historien har lärt oss att man kan överleva väldigt mycket längre än sex dygn under rasade byggnader.  
 4. Under hans tid rustades Hökarängens gård upp, och dagens byggnader uppfördes kring sekelskiftet 1800.  
 5. I Guldsmedshyttan drabbades tiotalet byggnader tillhörande flera fastigheter av översvämmade källare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "byggnader" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet byggnader förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till byggnader

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar byggnader.


Mer information om byggnader

Andra sätt att lära sig mer kring vad byggnader betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av byggnader är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om byggnader

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för byggnader i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är byggnader synonymt med både anläggningar och bostäder, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.