Synonymerna.se logotyp

Synonymer till bränsle

 

Synonymer till bränsle

Engelsk översättning av bränsle

 • fuel, propellant

Exempelmeningar för bränsle

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bränsle kan användas.

 1. Startraketen slukade ca. 55 ton bränsle per sekund, och hade en enorm tryckkraft vid takeoff.
 2. I framtiden hoppas de att även bilar kan drivas av bränslet och att det då blir ett alternativ till fossila bränslen.
 3. Det Gustaf menar är att i politisk övertygelse är ilska ett bra bränsle, men kanske inte det bästa sättet att motivera sina politiska beslut.
 4. Det sensationella är att flygplatsoperatören Swedavia har slutit ett avtal med Fly Green Fund med syfte att köpa förnybart flygbränsle.
 5. Det var på grund av att bränsle förvarades alldeles bredvid generatorn som explosionen blev så kraftig.
 6. Brexit riskerar att ge nytt bränsle till den eurokris som länge pyrt i EU.
 7. När det avslöjades att hästkött hade sålts som nötkött runt om i Europa, fick diskussionen om vad vi egentligen äter nytt bränsle.
 8. Det är även den brist på bränsle till stridsvagnarna som råder som gör Stenberg orolig, inte bara bristen på soldater.
 9. En tvist mellan flygbolaget och flygplatsen uppstod kring betalningen för bränsle till planet, vilket ledde den tre timmar långa förseningen.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till bränsle

Ord som innehåller eller liknar bränsle: bransch, branschmål, branschnorm, branschstandard, nedsmältning av kärnbränsle, slösa med bränsle

Sökvolym på internet för bränsle

Sökvolymen för bränsle är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om bränsle

Vi har totalt sju synonymer till bränsle, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för bränsle, det finns även nio exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda bränsle i en mening.

Data om ordet bränsle

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet bränsle i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bränsle synonymt med både ämne att elda med och drivmedel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)