Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till brandförsvar

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till brandförsvar.


Vad betyder brandförsvar

Sett till sin synonym betyder brandförsvar ungefär brandkår, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till brandförsvar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet brandförsvar kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för brandförsvar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet brandförsvar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt Cal Fire, Kaliforniens departement för skogsbruk och brandförsvar, är det ingen som hittills har skadats.  
 2. Patrik Kjellberg är vakthavande brandingenjör på Uppsala brandförsvar och har arbetat vid flera stora skogsbränder.  
 3. I april 2008 överfördes skötseln av 49 anläggningar, från Stockholms brandförsvar till Stockholms fastighetskontor.  
 4. Totalt rörde det sig om 114 utryckningar enligt Markus Erlandsson, distriktschef vid Södertörns brandförsvar i Södertälje.  
 5. Personalen på plats släckte det mesta och vi det sista, säger Jonas Fröjmark, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av brandförsvar

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet brandförsvar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "brandförsvar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet brandförsvar förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om brandförsvar

Andra sätt att lära sig mer kring vad brandförsvar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av brandförsvar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om brandförsvar

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för brandförsvar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 24
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är brandkår synonymt med brandförsvar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.