Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till boom

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till boom fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder boom

Sett till sina synonymer betyder boom ungefär hausse eller uppsving, men är även synonymt med exempelvis "högkonjunktur" och "uppgång". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till boom. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet boom kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för boom

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet boom kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag är stolt över det för ibland har inte band en så stark personlighet där man kan säga, 'Åh, det där är boom, direkt.'".  
  2. Under Trumps tal vid forumets öppnande hyllade han USA:s starka ekonomi, som han beskrev som en ”ekonomisk boom för arbetare”.  
  3. De har blivit fler, gått samman och hela branschen har växt så att man kan prata om en verklig boom på den amerikanska börsen. .  
  4. Under 1950- och 1960-talets boom för västerngenren på amerikansk TV och film förekom enlevering av kvinnor och därefter deras assimilering in i indianernas stammar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av boom

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet boom.


Närmeord till boom

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar boom.


Mer information om boom

Andra sätt att lära sig mer kring vad boom betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av boom är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om boom

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för boom i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är boom synonymt med både hausse och uppsving, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.