Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till böneledare

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till böneledare fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder böneledare

Inom Islam är böneledare ett enklare ord för imam, som är ledaren av den gemensamma bönen i moskén. Inom andra religioner, såsom till exempel inom kristendomen, är det vanligtvis en präst (eller pastor) som agerar böneledare. Dock kan även personer som inte är präst (eller pastor) även agera böneledare, till exempel inom Pingstkyrkan.


Sett till sina synonymer betyder böneledare ungefär imam eller pastor, men är även synonymt med exempelvis "präst". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till böneledare. Vår databas innehåller även sju exempelmeningar på hur ordet böneledare kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-07-14


Exempelmeningar för böneledare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet böneledare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Storbritanniens mest kända radikala islamiska böneledare, Abu Hamza al-Mazri, har nu avsatts som ledare för moskén i Finsbury Park i London.
 2. Det har framkommit att böneledare i Teheran har hävdat att lättklädda kvinnor lockar till promiskuitet, som de i sin tur menar orsakar jordbävningar.
 3. Igår samlades flera av kyrkans blivande böneledare för att be tillsammans och få instruktioner av pastor Erik.
 4. En böneledare som under fredagsbönen i Gaza vädjade om fred mellan Fatah och Hamas, sköts ihjäl strax efter bönestundens avslut.
 5. Det visade sig att de senaste 1400 åren har runt 8000 kvinnor varit böneledare, lärare eller jurister inom det muslimska samfundet.
 6. I USA, Kanada och Paris finns det faktiskt redan moskéer som välkomnar både homosexuella och kvinnliga böneledare.
 7. Enligt Reuters har minst 20 människor dödats, bland dem en böneledare från den lokala moskén.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av böneledare

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet böneledare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "böneledare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet böneledare förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till böneledare

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar böneledare.


Mer information om böneledare

Andra sätt att lära sig mer kring vad böneledare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för böneledare samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av böneledare för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till böneledare, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om böneledare

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för böneledare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är böneledare synonymt med både imam och pastor, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.