Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bokbandsskinn

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till bokbandsskinn fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder bokbandsskinn

Ett bokbandsskinn är ett överklädningsmaterial som används som överdrag över utsidan av bokens pärmar och bokens rygg. Se även oasis.


Sett till sina synonymer betyder bokbandsskinn ungefär bokbandsmaterial, men är även synonymt med exempelvis "oasis". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bokbandsskinn. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet bokbandsskinn kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-03-30


Exempelmeningar för bokbandsskinn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bokbandsskinn kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Boken "Destinies of the Soul" vid Harvard Universitys bibliotek har ett omslag där mänsklig hud har använts som bokbandsskinn.
  2. Hermoine tog upp och kände på boken, det bokbandsskinn som hade använts var oerhört vackert och skinnets fåror och mönster framträdde likt stjärnor i natthimlen.
  3. Även om det är svårt att hitta böcker bundna med riktigt bokbandsskinn är det dumt att misströsta.
  4. Förr i tiden var det mer regel än undantag när en bok skulle produceras, om man inte använde äkta bokbandsskinn kunde man lika gärna kasta boken i älven.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av bokbandsskinn

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet bokbandsskinn.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bokbandsskinn" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bokbandsskinn förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om bokbandsskinn

Andra sätt att lära sig mer kring vad bokbandsskinn betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för bokbandsskinn samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av bokbandsskinn för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till bokbandsskinn, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om bokbandsskinn

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för bokbandsskinn i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bokbandsskinn synonymt med både bokbandsmaterial och oasis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.