Synonymerna.se logotyp

Synonymer till bokbandsskinn

Synonymer till bokbandsskinn

Vad betyder bokbandsskinn?

Ett bokbandsskinn är ett överklädningsmaterial som används som överdrag över utsidan av bokens pärmar och bokens rygg. Se även oasis.

Texten uppdaterades senast 2018-03-30

Engelsk översättning av bokbandsskinn

 • skin for bookbinding

Exempelmeningar för bokbandsskinn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bokbandsskinn kan användas.

 1. Boken "Destinies of the Soul" vid Harvard Universitys bibliotek har ett omslag där mänsklig hud har använts som bokbandsskinn.
 2. Hermoine tog upp och kände på boken, det bokbandsskinn som hade använts var oerhört vackert och skinnets fåror och mönster framträdde likt stjärnor i natthimlen.
 3. Även om det är svårt att hitta böcker bundna med riktigt bokbandsskinn är det dumt att misströsta.
 4. Förr i tiden var det mer regel än undantag när en bok skulle produceras, om man inte använde äkta bokbandsskinn kunde man lika gärna kasta boken i älven.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för bokbandsskinn

Sökvolymen för bokbandsskinn är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om bokbandsskinn

Vi har totalt två synonymer till bokbandsskinn, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för bokbandsskinn, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda bokbandsskinn i en mening.

Data om ordet bokbandsskinn

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för ordet bokbandsskinn i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 24
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bokbandsskinn synonymt med både bokbandsmaterial och oasis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)