Synonymerna.se logotyp

Synonymer till oasis

Synonymer till oasis

Vad betyder oasis?

Bokband: Oasis är ett bokbandsskinn som i huvudsak används till finare bokband, tillverkas av skin från afrikansk vildget och garvas med sumak.

Den vanligaste betydelsen när ordet oasis kommer på tal är dock att man menar det brittiska popbandet Oasis, som bildades av Liam Gallagher under början av 90-talet.

Texten uppdaterades senast 2018-04-11

Engelsk översättning av oasis

  • oasis

Exempelmeningar för oasis

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oasis kan användas.

  1. Dessa tillverkas genom att man skär upp tjocka bitar av oasis, ungefär två decimeter långa, och sedan trär dem runt ändan på boken.
  2. Viktor lyfte upp och inspekterade boken, det oasis som hade använts för att binda boken var oerhört vackert och skinnets fåror trädde fram likt ansiktet av en gammal man.
  3. Någonting som dock är uppenbart är att Liam Gallagher inte vill någonting annat än att återförena bandet oasis med sin bror Noel Gallagher.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för oasis

Sökvolymen för oasis är ca. 9900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 9900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om oasis

Vi har totalt två synonymer till oasis, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för oasis, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda oasis i en mening.

Data om ordet oasis

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet oasis i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oasis synonymt med både bokbandsmaterial och bokbandsskinn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)