Synonymerna.se logotyp

Synonymer till bioskydd

 

Synonymer till bioskydd

liknande
biosäkerhet

Vad betyder bioskydd?

Bioskydd är ett uttryck inom laboratoriesäkerhet. Bioskydd beskriver de rutiner och tekniker som är nödvändiga för att förebygga medvetna exponeringar och kontamineringar med smittförande eller toxiska biologiska agens.

Texten uppdaterades senast 2016-08-09

Engelsk översättning av bioskydd

  • biosecurity

Mer information om bioskydd

Vi har totalt en synonym till bioskydd, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för bioskydd, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet bioskydd

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet bioskydd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är biosäkerhet synonymt med bioskydd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)