Synonymerna.se logotyp

Synonymer till anekdot

Synonymer till anekdot

Vad betyder anekdot?

En anekdot är en kort historia eller berättelse som anknyter till ett aktuellt samtalsämne, ofta med en humoristisk prägel.

Texten uppdaterades senast 2016-06-17

Engelsk översättning av anekdot

  • anecdote

Närmeord till anekdot

Ord som innehåller eller liknar anekdot: anekdoten, anekdoter, anekdoterna

Sökvolym på internet för anekdot

Sökvolymen för anekdot är ca. 2900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om anekdot

Vi har totalt fyra synonymer till anekdot, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för anekdot, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet anekdot

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet anekdot i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anekdot synonymt med både rolig historia och historia, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)