Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till benim

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till benim.

ungefär
jag, mig


Vad betyder benim

Ordet benim är ett låneord från turkiskan och är en genitivform av jag och betyder ungefär min eller mitt. Ordet används även för att utropa det är jag!, ofta på ett sätt där man refererar till sig själv med makt och styrka på ett självförhärligande sätt.

Ordet benim var en del av nyordslistan 2019 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder benim ungefär jag, men är även synonymt med exempelvis "mig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till benim. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet benim kan användas i en mening.

Texten uppdaterades senast 2019-12-31


Exempelmeningar för benim

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet benim kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Nu är benim ensam, kom och häng!
  2. Du vet benim kommer få reda på det, och benim kommer bli arg.
  3. Benim är den bästa, inget snack.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Närmeord till benim

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar benim.


Mer information om benim

Andra sätt att lära sig mer kring vad benim betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för benim samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av benim för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till benim, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om benim

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för benim i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är benim synonymt med både jag och mig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.