Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bärbar dator

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till bärbar dator fördelade på tre ordgrupper.

laptop, notebook

anglicism
netbook

mindre typ
netbook


Vad betyder bärbar dator

Sett till sina synonymer betyder bärbar dator ungefär laptop eller notebook, men är även synonymt med exempelvis "netbook" och "netbook". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bärbar dator. Vår databas innehåller även flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Engelsk översättning av bärbar dator

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen bärbar dator.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "bärbar dator" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen bärbar dator förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om bärbar dator

Andra sätt att lära sig mer kring vad bärbar dator betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för bärbar dator samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av bärbar dator för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till bärbar dator, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om bärbar dator

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bärbar dator synonymt med både laptop och notebook, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.