Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avhandling

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till avhandling.


Vad betyder avhandling

Sett till sina synonymer betyder avhandling ungefär thesis eller uppsats, men är även synonymt med exempelvis "dissertation" och "doktorsavhandling". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avhandling. Vår databas innehåller även sju böjningar av avhandling, fem exempelmeningar på hur ordet avhandling kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av avhandling

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avhandling.


Exempelmeningar för avhandling

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avhandling kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hans berömda avhandling om orkestrering utkom som artikelserie 1841–1842 i Revue et gazette musicale.  
 2. Orsaken till att Mann i stort saknar efterföljare blev år 1975 föremål för en vetenskaplig avhandling.  
 3. Sistnämnda år blev han professor i teologi vid Köpenhamns universitet på en avhandling om Nya Testamentet.  
 4. Alfred Hackman kom att avsluta denna fas i debatten med sin avhandling Die ältere Eisenzeit in Finnland (1905).  
 5. År 1898 blev hon filosofie doktor på en avhandling om Polens industriella utveckling med betyget magna cum laude.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avhandling

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avhandling.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avhandling" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avhandling förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avhandling

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar avhandling.


Mer information om avhandling

Andra sätt att lära sig mer kring vad avhandling betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avhandling är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avhandling

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för avhandling i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avhandling synonymt med både thesis och uppsats, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.