Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till av samma sort

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till av samma sort.


Vad betyder av samma sort

Sett till sina synonymer betyder av samma sort ungefär av samma skrot och korn eller av samma typ, men är även synonymt med exempelvis "liknande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till av samma sort. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet av samma sort kan användas i en mening.


Exempelmeningar för av samma sort

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet av samma sort kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Detta har i viss mån även drabbat skalden själv, som ibland ansetts vara en suput av samma sort som sina skapelser.  
  2. Några av bakterierna i hundmaten som granskades, var av samma sort som man har hittat hos sjukhuspatienter i Storbritannien, Tyskland och Nederländerna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om av samma sort

Andra sätt att lära sig mer kring vad av samma sort betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av av samma sort är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om av samma sort

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är av samma sort synonymt med både av samma skrot och korn och av samma typ, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.