Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till arrogant

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till arrogant.


Vad betyder arrogant

Sett till sina synonymer betyder arrogant ungefär överlägsen eller mallig, men är även synonymt med exempelvis "högdragen" och "högmodig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till arrogant. Vår databas innehåller även tre motsatsord, två böjningar av arrogant, fyra exempelmeningar på hur ordet arrogant kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av arrogant

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet arrogant.


Motsatsord till arrogant

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till arrogant.

ödmjuk, försynt, respektfull


Exempelmeningar för arrogant

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet arrogant kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Bland de mexikanska deltagarna ansåg hela 90 procent att Trump är arrogant och något förmäten.
  2. Hon utlyste ett nyval och tänkte väldigt arrogant att hon skulle krossa oppositionen.
  3. EU hade enligt honom bemött Storbritannien på ett väldigt arrogant sätt under förhandlingarna.
  4. Rickard tyckte att Sigrid borde sluta med sin arroganta och nedlåtande inställning till hans familj.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av arrogant

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet arrogant.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "arrogant" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet arrogant förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till arrogant

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar arrogant.


Mer information om arrogant

Andra sätt att lära sig mer kring vad arrogant betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för arrogant samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av arrogant för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till arrogant, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om arrogant

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för arrogant i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är arrogant synonymt med både överlägsen och mallig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ödmjuk en antonym till arrogant.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.