Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till aquafaba

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till aquafaba.

bönspad, kikärtsspad


Vad betyder aquafaba

Aquafaba kallas det spad från baljväxter som vid vegansk matlagning kan användas istället för äggvitor. Ofta används spadet från kikärtor (den vätska vilken kikärtorna har kokats i).

Ordet aquafaba var en del av nyordslistan 2018 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder aquafaba ungefär bönspad, men är även synonymt med exempelvis "kikärtsspad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till aquafaba. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet aquafaba kan användas i en mening samt en engelsk översättning.

Texten uppdaterades senast 2020-01-02


Exempelmeningar för aquafaba

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet aquafaba kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Men faktum är att aquafaba inte är någonting annat än det spad som blir när man kokat kikärtor.
  2. Kikärtsspad, eller aquafaba som det också kallas, är en riktigt superingrediens som inte bara kan användas till maräng utan även våfflor.
  3. Bönspadet aquafaba kan ersätta ägg i många recept, oftast är det spad från konserverade kikärtor som används.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av aquafaba

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet aquafaba.


Mer information om aquafaba

Andra sätt att lära sig mer kring vad aquafaba betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för aquafaba samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av aquafaba för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till aquafaba, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om aquafaba

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för aquafaba i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 25
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är aquafaba synonymt med både bönspad och kikärtsspad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.