Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ansedd

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till ansedd.


Vad betyder ansedd

Sett till sina synonymer betyder ansedd ungefär prominent eller välaktad, men är även synonymt med exempelvis "framstående" och "aktad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ansedd. Vår databas innehåller även två böjningar av ansedd, fem exempelmeningar på hur ordet ansedd kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ansedd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ansedd.


Exempelmeningar för ansedd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ansedd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Fast den här gången kanske det är så att det politiska priset för att låsa in en ansedd journalist i tjugo år är för högt.  
 2. De drivs av en kompakt region i kärnan, vanligen ansedd centrerad kring ett supermassivt svart hål som sänder ut strålning från infallande material.  
 3. Larsson var från 1940-talet den drivande kraften bakom regleringen av Nedre Norrmalm, ansedd som den mest omfattande stadssaneringen i svensk historia.  
 4. Bland de studenter som sökte hans hjälp var han ansedd som en välvillig lärare som ägnade mycket tid åt att hjälpa dem med deras avhandlingar, och en person som vigt sitt liv åt forskningen.  
 5. Statusen för Charon (nu ansedd vara en måne till Pluto) är fortsatt osäker, då det för närvarande inte finns någon klar definition som skiljer ett månsystem från ett binärt (dubbelplanet-) system.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ansedd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ansedd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ansedd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ansedd förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ansedd

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ansedd.


Mer information om ansedd

Andra sätt att lära sig mer kring vad ansedd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ansedd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ansedd

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ansedd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ansedd synonymt med både prominent och välaktad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.