Synonymerna.se logotyp

Synonymer till aktad

 

Synonymer till aktad

Antonymer (motsatsord) till aktad

Engelsk översättning av aktad

  • respected, valued, reputable

Mer information om aktad

Vi har totalt nio synonymer till aktad, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för aktad, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad aktad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till aktad. Exempelvis kan man söka efter andra ord för aktad samt även hur man stavar till aktad. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av aktad eller en mer djupgående förklaring av aktad egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till aktad är att leta efter antonymer till aktad, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om aktad

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för aktad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till aktad

Ord som innehåller eller liknar aktad: abstrakta, akta, äkta


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är aktad synonymt med både värderad och aktningsvärd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ringaktad en antonym till aktad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)