Synonymerna.se logotyp

Synonymer till andemening

 

Synonymer till andemening

Vad betyder andemening?

Med uttrycket andemening menar men den rätta betydelsen, eller den sanna meningen av det som sägs.

Texten uppdaterades senast 2019-03-16

Engelsk översättning av andemening

 • spirit, essence, inward sense

Exempelmeningar för andemening

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet andemening kan användas.

 1. Detta är inte någonting som ens med välvilja kan ses som kopplat till avtalets andemening, därför bör vi inte ens behandla denna fråga.
 2. Festivalens andemening är att vi skall värna om varandra och kärleken, inte låta hatet styra våra känslor.
 3. Jag tycker att du borde få en ordentlig reprimand, med tanke på att du helt negligerat andemeningen av våra stadgar.
 4. Även om syftet inte är att smäda, kan ens ordval ibland göra att sin skrivelses andemening misstolkas.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för andemening

Sökvolymen för andemening är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om andemening

Vi har totalt tio synonymer till andemening, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för andemening, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda andemening i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad andemening betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till andemening. Exempelvis kan man söka efter andra ord för andemening samt även hur man stavar till andemening. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av andemening eller en mer djupgående förklaring av andemening egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till andemening är att leta efter antonymer till andemening, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om andemening

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för andemening i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till andemening

Ord som innehåller eller liknar andemening: andemeningen


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är andemening synonymt med både avsikt och egentlig innebörd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)