Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till allt möjligt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till allt möjligt fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder allt möjligt

Sett till sina synonymer betyder allt möjligt ungefär ingenting omöjligt eller allehanda, men är även synonymt med exempelvis "fan och hans moster". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till allt möjligt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet allt möjligt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för allt möjligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet allt möjligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Och värmer man upp det kan man odla persika, citron, tomater, chili och allt möjligt, säger Johansson.  
  2. Tidigare har hennes landslagskamrater beskrivit det som att med en sådan spelare i sitt lag är allt möjligt.  
  3. I en 5 kilometer lång bana tävlar både föraren och hunden tillsammans och testas på lite allt möjligt under vägens gång.  
  4. Jag har inte sagt någonting i närheten av det, så jag blir riktigt ledsen och sedan efteråt har jag känt allt möjligt också.  
  5. I Kuba har det därför blivit vanligt att använda billiga produkter som redan finns som till exempel kondomer, till lite allt möjligt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "allt möjligt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen allt möjligt förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om allt möjligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad allt möjligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av allt möjligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om allt möjligt

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är allt möjligt synonymt med både ingenting omöjligt och allehanda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.