Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till alla sorters

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till alla sorters.


Vad betyder alla sorters

Sett till sin synonym betyder alla sorters ungefär allsköns, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till alla sorters. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet alla sorters kan användas i en mening.


Exempelmeningar för alla sorters

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet alla sorters kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Algblomning förekommer i alla sorters vatten till havs, kring kusten, i sjöar och vattendrag såväl i Sverige som utomlands.  
  2. Den är vanlig i hela Europa, västra, centrala och norra Asien och delar av Nordafrika och förekommer i alla sorters skogslandskap.  
  3. Arten återfinns i alla sorters skogsmarker, men där den överlappar med trädgårdsträdkryparen i Västeuropa återfinns den med större sannolikhet i barrskogar eller på högre höjder.  
  4. Dirk Deppey skrev i The Comics Journal att "Yokohama kaidashi kikō är inte bara en av mina favoritmangahistorier, den är en av mina favoriter bland alla sorters tecknade serier".  
  5. Silviahemmet har även ett certifieringsprogram för vårdverksamheter, vilket betyder att alla sorters medarbetare på ett vård- och omsorgsboende får utbildning och löpande fortbildning i demensvård.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om alla sorters

Andra sätt att lära sig mer kring vad alla sorters betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av alla sorters är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om alla sorters

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är allsköns synonymt med alla sorters, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.