Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till äktenskapsbrott

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till äktenskapsbrott.


Vad betyder äktenskapsbrott

Sett till sin synonym betyder äktenskapsbrott ungefär otrohet, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till äktenskapsbrott. Vår databas innehåller även fem böjningar av äktenskapsbrott, fem exempelmeningar på hur ordet äktenskapsbrott kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av äktenskapsbrott

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet äktenskapsbrott.


Exempelmeningar för äktenskapsbrott

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet äktenskapsbrott kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Därmed blev det dödsstraff på brott som svordom, olydnad mot föräldrar, äktenskapsbrott, sodomi, tidelag och häxeri.  
 2. Katarina anklagades för att ha tre fasta älskare och beskylldes för äktenskapsbrott, något som hon själv senare förnekade.  
 3. Ett var genom stämning i kyrkodomstolar, för "avgränsning av kost och logi" på grund av äktenskapsbrott eller livshotande misshandel.  
 4. Suetonius skrev att Neros far var en mördare och bedragare som åtalades av kejsar Tiberius för förräderi, äktenskapsbrott och incest.  
 5. Den högste domaren i England och Wales William Murray, 1:e earl av Mansfield, ansåg att hustruförsäljning var stämpling till äktenskapsbrott.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "äktenskapsbrott" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet äktenskapsbrott förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till äktenskapsbrott

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar äktenskapsbrott.


Mer information om äktenskapsbrott

Andra sätt att lära sig mer kring vad äktenskapsbrott betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av äktenskapsbrott är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om äktenskapsbrott

 • Antal bokstäver: 15
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 11

Grundpoäng för äktenskapsbrott i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 28
 • Ordets poäng i Betapet: 28
 • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är otrohet synonymt med äktenskapsbrott, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.