Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till otrohet

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till otrohet fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder otrohet

Att vara otrogen mot någon; att ha sexuellt umgänge med en annan person då en själv är i ett fast förhållande eller äktenskap.


Sett till sina synonymer betyder otrohet ungefär äktenskapsbrott eller otro, men är även synonymt med exempelvis "otrogenhet" och "vänsterprassel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till otrohet. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av otrohet, fem exempelmeningar på hur ordet otrohet kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-04-09


Böjningar av otrohet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet otrohet.


Motsatsord till otrohet

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till otrohet.

trohet, fidelitet


Exempelmeningar för otrohet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet otrohet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Några år innan diktsamlingen gavs ut bekände Audens livspartner Chester Kallman sin otrohet till Auden.  
 2. I monogama förhållanden betraktas samlag med andra individer än de som ingår i förhållandet som otrohet.  
 3. Othello berättar om Desdemonas otrohet för Emilia men hon försvarar henne och säger att allt är en lögn.  
 4. Sexuell otrohet har observerats bland korpar, av hanar som besöker en honas bo när hennes partner är borta.  
 5. Han kom senare att avlägga vittnesmål vid utredningen mot henne, då hon anklagades för högförräderi, det vill säga otrohet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av otrohet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet otrohet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "otrohet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet otrohet förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om otrohet

Andra sätt att lära sig mer kring vad otrohet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av otrohet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om otrohet

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för otrohet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är otrohet synonymt med både äktenskapsbrott och otro, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är trohet en antonym till otrohet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.