Synonymerna.se logotyp

Synonymer till adelsdam

 

Synonymer till adelsdam

Engelsk översättning av adelsdam

  • noblewoman, noble-woman, peeress (titel), (även tilltal) lady, milady

Mer information om adelsdam

Vi har totalt två synonymer till adelsdam, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för adelsdam, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad adelsdam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till adelsdam. Exempelvis kan man söka efter andra ord för adelsdam samt även hur man stavar till adelsdam. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av adelsdam eller en mer djupgående förklaring av adelsdam egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till adelsdam är att leta efter antonymer till adelsdam, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om adelsdam

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för adelsdam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är adelsdam synonymt med både kvinna av adlig börd och kvinna som tillhör adeln, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)