Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till obotlig

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till obotlig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder obotlig

Sett till sina synonymer betyder obotlig ungefär inkurabel eller inbiten, men är även synonymt med exempelvis "inrotad" och "irreparabel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till obotlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av obotlig, fem exempelmeningar på hur ordet obotlig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av obotlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet obotlig.


Exempelmeningar för obotlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet obotlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Och när det var dags för frågor så fick han till slut värja sig mot beskrivningen av obotlig optimism.  
 2. I slutet av juni kom nyheten att den fängslade fredspristagaren, författaren Liu Xiaobo fått obotlig cancer.  
 3. Han släpptes nyligen ur fängelset, beviljades medicinsk permission, eftersom han behandlas för obotlig levercancer.  
 4. Enligt den nya lagen ska patienterna lida av ”en allvarlig och obotlig sjukdom” eller av ”outhärdliga permanenta tillstånd”.  
 5. Den spanska lagen medger aktiv dödshjälp vid ”allvarlig och obotlig sjukdom” eller kroniska tillstånd som orsakar ”outhärdligt” lidande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av obotlig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet obotlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "obotlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet obotlig förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till obotlig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar obotlig.


Mer information om obotlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad obotlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av obotlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om obotlig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för obotlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är obotlig synonymt med både inkurabel och inbiten, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.